Peru La Orquídea by Litman Diaz Campos
Zem pôvodu: Peru
Region: Lonya Grande
Farma: La Orquídea
Farmár: Litman Diaz Campos
Nadmorská výška: 1750-2150 m.n.m.
Odroda: Geisha, Bourbon
Zpracovanie: Washed
Cupping Score: 88
Chuťový profil: Čistý, sladký a komplexní šálok s tónmi jasmínu, ibišteku a chuťou sušených sliviek a tropického ovocia
Tuto kávu produkuje Litman Diaz Campos na svojej farmę La Orquídea.
Litman Díaz pestuje výberovoú kávu na náhornej planine v oblasti Lonya Grande, konkrétně v dedine Guamboya. Jeho farma La Orquídea sa nachádza v nadmorskej výške od 1750 do 2150 m n. m. a v sučasnosti sa rozkladá na 2 hektaroch určených k pestovániu kávy. V současnej dobe pripravuje založenie škôlky s cieľom rozšíriť produkciu o dalšie 2 hektare so zameraním na odrodu Geisha
Farma La Orquidea, pomenovaná podle kvetu orchideje, je obklopená rozsiahlymi panenskými lesmi, které sloužia ako zdroj vodních pramenou. V hornej časti pozemku sa nacházda rozmanitá flóra, vrátane orchidejí (národna rostlina Peru), a fauna, napríklad andský kohút skalní (národní vták Peru).
Okrém pestovania kávy sa pan Litman aktivne venuje chovu hospodárských zvierat a včelarstvu. Rodina Díaz Campos každoročne rozširuje svoje pozemky a vo všetkych projektoch sa zameriava na ochranu vody a životného prostredia. Na rok 2024 plánuje nové experimenty v zpracovaní kávy, a proto sa v budoucnosti môžeme tešit aj na iné než čisté premyté kávy.
Proces
Ručně a selektivne zbierajú len zralé čerešne. Fermantacia probieha 20 hodin v čerešniach a po následnom vylupaní zrnka v pergamene fermentujú dalších 16 hodin. Káva sa potom suší pomaly přibližne 30 dní.
Kód | Kód: 106/ESP 106/ESP2 106/ESP3 106/FIL 106/FIL2 106/FIL3 Zvoľte variant |
---|---|
Kategória: | Káva |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.