Kostarica Canet Musican sieres Mozart
- Krajina: Costa Rica
- Region: Tarrazu
- Nadmorská výška: 1,650M
- Spracovanie: Raisin Honey Process
- Varieta: Yellow Catuai
- Profil: Liči, višnový dezert, sušené ovocie, citrónová tráva, bohada sladkosť
- SCA: 91
Podrobný popis
(100%) Spôsob spracovania dužiny bez vody. Náročnosť metódy spracovaniarisin honey si vyžaduje dokonalé načasovanie. V deň zberu sa kávové čerešne vyplavia a pošlú sušiť na africké záhony aspoň na tri dni, potom po nájdení optimálneho času sa šupka čerešní odstráni, sliz sa zachová a čerešne sa odošlú na sušenie. V tejto fáze je klimatický faktor kľúčom k úspechu spracovania medu. Musí sa pomaly sušiť, aby sa zabezpečilo, že povrch kávy prejde procesom fermentácie, ale nie príliš pomaly, aby mohlo dôjsť k prekvaseniu kávy. Počas procesu sušenia sa musia čerešne prevracať a prevracať pri vysokej frekvencii, aby sa umožnilo rovnomerné vysušenie.
Celková textúra ponúka bohaté chute a zmeny a je nasýtená olejmi pri zachovaní čistej chuti! Sladkosť kávy je vynikajúca! Kyslé zmeny od bobuľovej po citrusovú kyslosť poskytujú bohatý a rozmanitý zážitok na rôznych úrovniach. Jedinečné procesy chovu medu na farme sú pomenované po slávnych hudobníkoch ako Mozart, J.S. Bach a Beethoven.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.