Tanzania Itumpi
Krajina: Tanzania
Region: Mbozi - Songwe
Farma: Smallholder farmers grouped in AMCOS
Farmár/ka: Smallholder farmers grouped in AMCOS
Nadmorská výška: 1500-1700 m.n.m.
Odroda: N 39, KP 423
Zpracovanie: Washed
Cupping Score: 86+
Chuťový profil: Ríbezle, červený pomaranč, čierny čaj, mliečna čokoláda.
Podrobný popis
Spracovateľská stanica Itumpi sa nachádza v srdci oblasti Mbozi, Songwe, kde sa pestuje káva s jedinečným chuťovým profilom a výnimočnou kvalitou. Táto stanica zohráva kľúčovú úlohu v spracovaní kávových čerešní od 160 farmárov, ktorí sa venujú pestovaniu kávy s maximálnou starostlivosťou a rešpektom k prírode.
Pôvod a kvalita
Farmy, ktoré dodávajú svoje čerešne do Itumpi, sa nachádzajú v nadmorskej výške 1 500 – 1 700 metrov, čo poskytuje ideálne podmienky na pomalé zrenie a rozvoj komplexných chutí. Pôda v tejto oblasti je ílovitohlinitá – bohatá, hlinitá a úrodná, čo prispieva k plnej chuti a bohatej aróme výslednej kávy.
Odrody a chuťový profil
V Itumpi sa zameriavajú predovšetkým na pestovanie derivátov odrody Bourbon (K423 a N39), ktorá je preslávená svojou sladkosťou a vyváženosťou. Vďaka jedinečným podmienkam oblasti Mbozi môžeme v šálke očakávať bohatú, ovocnú chuť s tónmi červeného ovocia, citrusov a jemnej čokoládovej dochuti. Táto káva vyniká svojou jemnou kyslosťou, stredným telom a dlhotrvajúcim dozvukom.
Tradičná a udržateľná produkcia
Farmári v tejto oblasti využívajú tradičné metódy pestovania a zberu s dôrazom na udržateľnosť a ekologické princípy. Ručný zber a starostlivé triedenie čerešní zaisťujú, že do spracovateľskej stanice dorazia iba tie najkvalitnejšie plody. Vďaka podpore malých pestovateľov a dôrazu na etické obchodné praktiky pomáha Itumpi rozvíjať miestnu komunitu a posilňovať kvalitu produkcie.
Ochutnajte kávu z Itumpi a spoznajte pravú esenciu africkej kávy s bohatou históriou a jedinečným terroirom!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.