Kolumbia Villamaria sugarcane decaf Papaya, čučoriedky, čerešne

Region: Caldas

Krajina: Colombia

Nadmorská výška: 1800 MASL

Varieta: Pink Bourbon

Spracovanie: Natural, Sugarcane decaf

Profil: Papaya, čučoriedky, čerešne 

Hľadáte decaf ktorý chutí ako normálna káva a je aj na filter? Tak my tu pre vás máme túto Kolumbiu, šťavnatá káva ktorá vôbec nechuti ako decaf. Vyskúšajte a presvedčte sa sami. 

 

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Dostupnosť Skladom (2 ks) Skladom (3 ks) Skladom (4 ks) Skladom (3 ks) Skladom (5 ks) Skladom (4 ks) Zvoľte variant
€13,50 €29 €50 €13,50 €29 €50 od €13,50 €11,34 bez DPH €24,37 bez DPH €42,02 bez DPH €11,34 bez DPH €24,37 bez DPH €42,02 bez DPH od €11,34 bez DPH
Kolumbia Villamaria sugarcane decaf Papaya, čučoriedky, čerešne
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Villamaría je kolumbijská obec nachádzajúca sa v regióne Caldas. Región je zásobovaný množstvom vodných zdrojov a prírodných zdrojov. Villamaría sa nachádza niekoľko kilometrov od mesta Manizales, ktorého mestské oblasti sú obklopené riekou Chinchiná. Ich sušiaca stanica „Jamaica“ sa nachádza v Chinchiná v Caldase. Stanica v súčasnosti reprezentuje úrodu 30 až 50 rodín pestujúcich kávu v okolí Villarazo, ktoré sa nachádzajú vo vyšších nadmorských výškach ako samotná sušiaca stanica. Keďže Jamajka leží o 500 metrov nižšie ako producenti, v nadmorskej výške 1300 m n. m., toto podnebie je vhodnejšie na spracovanie honey a naturálnej kávy vďaka vyšším teplotám, ktoré sa tu nachádzajú.

Táto stanica sa zameriava na produkciu washed, honey a naturálnej kávy. Pomocou dehydratátora Nuna a mechanických sušiacich systémov pomáha kontrola vlhkosti a teploty počas celého procesu sušenia pri spracovaní honey a natural kávy.

 

Sušené 15 dní v skleníku s kontrolovanou teplotou a dokončené v mechanickej sušičke. Dekofeinizácia cukrovej trstiny sa často označuje ako prírodná dekofeínácia. Etylacetát je organicky existujúca zlúčenina (C4H8O2) a vedľajší produkt, ktorý sa najčastejšie vyskytuje pri fermentácii ovocia a je prítomný napríklad v zrelých banánoch a pive. Závod, s ktorým spolupracujú v Kolumbii, kúsok jazdy od Villamarie, používa vodu z Navado del Ruis (sopka medzi Caldasom a Tolimou) a prírodný etylacetát z fermentovanej cukrovej trstiny, ktorá pochádza z južného regiónu Palmira v Kolumbii.

Tento proces začína naparovaním kávy, čím sa zvyšuje jej pórovitosť a začína sa hydrolýza kofeínu, ktorý je zvyčajne viazaný na soli a kyselinu chlorogénovú v zrne. Zrná sa potom ponoria do rozpúšťadla etylacetátu, kým sa neodstráni 97 % kofeínu. Nakoniec sa na odstránenie zvyškových stôp zlúčeniny použije para. Konečný zvyšok, ktorý zostáva, je ≥ 30 ppm, čo je hladina dramaticky nižšia ako v banáne!

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevypĺňajte toto pole:

Výpis hodnotení

5
AK Avatar autora | 1.11.2025
Káva ma prekvapila, doma sme zostali úplne prekvapení z chute. Keď sa jej napijete najprv cítiť chuť čučoriedok a potom jemná dochuť čerešní. Proste zatiaľ najlepšia káva akú sme doma mali.
5
M Avatar autora | 1.9.2025
Naozaj skvely decaf
1
I Avatar autora | 21.8.2025
Dlho som hľadala bezkofeínovú kávu na filter, keďže som zvyknutá piť najmä filtrovanú kávu, a preto som veľmi rada, že táto káva mi celkom dobre ten filter nahrádza. Má mierne ovocnú chuť, je chuťovo slabšia ako klasický filter, ale som spokojná a pravdepodobne objednám aj ďalšie balenie :)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola