Kolumbia Villamaria sugarcane decaf
Region: Caldas
Krajina: Colombia
Nadmorská výška: 1800 MASL
Varieta: Pink Bourbon
Spracovanie: Natural, Sugarcane decaf
Profil: Papaya, čučoriedky, čerešne
Hľadáte decaf ktorý chutí ako normálna káva a je aj na filter? Tak my tu pre vás máme túto Kolumbiu, šťavnatá káva ktorá vôbec nechuti ako decaf. Vyskúšajte a presvedčte sa sami.
Podrobný popis
Villamaría je kolumbijská obec nachádzajúca sa v regióne Caldas. Región je zásobovaný množstvom vodných zdrojov a prírodných zdrojov. Villamaría sa nachádza niekoľko kilometrov od mesta Manizales, ktorého mestské oblasti sú obklopené riekou Chinchiná. Ich sušiaca stanica „Jamaica“ sa nachádza v Chinchiná v Caldase. Stanica v súčasnosti reprezentuje úrodu 30 až 50 rodín pestujúcich kávu v okolí Villarazo, ktoré sa nachádzajú vo vyšších nadmorských výškach ako samotná sušiaca stanica. Keďže Jamajka leží o 500 metrov nižšie ako producenti, v nadmorskej výške 1300 m n. m., toto podnebie je vhodnejšie na spracovanie honey a naturálnej kávy vďaka vyšším teplotám, ktoré sa tu nachádzajú.
Táto stanica sa zameriava na produkciu washed, honey a naturálnej kávy. Pomocou dehydratátora Nuna a mechanických sušiacich systémov pomáha kontrola vlhkosti a teploty počas celého procesu sušenia pri spracovaní honey a natural kávy.
Sušené 15 dní v skleníku s kontrolovanou teplotou a dokončené v mechanickej sušičke. Dekofeinizácia cukrovej trstiny sa často označuje ako prírodná dekofeínácia. Etylacetát je organicky existujúca zlúčenina (C4H8O2) a vedľajší produkt, ktorý sa najčastejšie vyskytuje pri fermentácii ovocia a je prítomný napríklad v zrelých banánoch a pive. Závod, s ktorým spolupracujú v Kolumbii, kúsok jazdy od Villamarie, používa vodu z Navado del Ruis (sopka medzi Caldasom a Tolimou) a prírodný etylacetát z fermentovanej cukrovej trstiny, ktorá pochádza z južného regiónu Palmira v Kolumbii.
Tento proces začína naparovaním kávy, čím sa zvyšuje jej pórovitosť a začína sa hydrolýza kofeínu, ktorý je zvyčajne viazaný na soli a kyselinu chlorogénovú v zrne. Zrná sa potom ponoria do rozpúšťadla etylacetátu, kým sa neodstráni 97 % kofeínu. Nakoniec sa na odstránenie zvyškových stôp zlúčeniny použije para. Konečný zvyšok, ktorý zostáva, je ≥ 30 ppm, čo je hladina dramaticky nižšia ako v banáne!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.