Kolumbia Villamaria sugarcane decaf Papaya, čučoriedky, čerešne

Region: Caldas

Krajina: Colombia

Nadmorská výška: 1800 MASL

Varieta: Pink Bourbon

Spracovanie: Natural, Sugarcane decaf

Profil: Papaya, čučoriedky, čerešne 

Hľadáte decaf ktorý chutí ako normálna káva a je aj na filter? Tak my tu pre vás máme túto Kolumbiu, šťavnatá káva ktorá vôbec nechuti ako decaf. Vyskúšajte a presvedčte sa sami. 

 

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€13,50 €29 €50 €13,50 €29 €50 od €13,50 €11,34 bez DPH €24,37 bez DPH €42,02 bez DPH €11,34 bez DPH €24,37 bez DPH €42,02 bez DPH od €11,34 bez DPH
Dostupnosť: Skladom (3 ks) Skladom (1 ks) Skladom (1 ks) Skladom (4 ks) Skladom (1 ks) Skladom (1 ks) Zvoľte variant
Kolumbia Villamaria sugarcane decaf Papaya, čučoriedky, čerešne
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Podrobný popis

Villamaría je kolumbijská obec nachádzajúca sa v regióne Caldas. Región je zásobovaný množstvom vodných zdrojov a prírodných zdrojov. Villamaría sa nachádza niekoľko kilometrov od mesta Manizales, ktorého mestské oblasti sú obklopené riekou Chinchiná. Ich sušiaca stanica „Jamaica“ sa nachádza v Chinchiná v Caldase. Stanica v súčasnosti reprezentuje úrodu 30 až 50 rodín pestujúcich kávu v okolí Villarazo, ktoré sa nachádzajú vo vyšších nadmorských výškach ako samotná sušiaca stanica. Keďže Jamajka leží o 500 metrov nižšie ako producenti, v nadmorskej výške 1300 m n. m., toto podnebie je vhodnejšie na spracovanie honey a naturálnej kávy vďaka vyšším teplotám, ktoré sa tu nachádzajú.

Táto stanica sa zameriava na produkciu washed, honey a naturálnej kávy. Pomocou dehydratátora Nuna a mechanických sušiacich systémov pomáha kontrola vlhkosti a teploty počas celého procesu sušenia pri spracovaní honey a natural kávy.

 

Sušené 15 dní v skleníku s kontrolovanou teplotou a dokončené v mechanickej sušičke. Dekofeinizácia cukrovej trstiny sa často označuje ako prírodná dekofeínácia. Etylacetát je organicky existujúca zlúčenina (C4H8O2) a vedľajší produkt, ktorý sa najčastejšie vyskytuje pri fermentácii ovocia a je prítomný napríklad v zrelých banánoch a pive. Závod, s ktorým spolupracujú v Kolumbii, kúsok jazdy od Villamarie, používa vodu z Navado del Ruis (sopka medzi Caldasom a Tolimou) a prírodný etylacetát z fermentovanej cukrovej trstiny, ktorá pochádza z južného regiónu Palmira v Kolumbii.

Tento proces začína naparovaním kávy, čím sa zvyšuje jej pórovitosť a začína sa hydrolýza kofeínu, ktorý je zvyčajne viazaný na soli a kyselinu chlorogénovú v zrne. Zrná sa potom ponoria do rozpúšťadla etylacetátu, kým sa neodstráni 97 % kofeínu. Nakoniec sa na odstránenie zvyškových stôp zlúčeniny použije para. Konečný zvyšok, ktorý zostáva, je ≥ 30 ppm, čo je hladina dramaticky nižšia ako v banáne!

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevypĺňajte toto pole:

Výpis hodnotení

5
M Avatar autora | 1.9.2025
Naozaj skvely decaf
1
I Avatar autora | 21.8.2025
Dlho som hľadala bezkofeínovú kávu na filter, keďže som zvyknutá piť najmä filtrovanú kávu, a preto som veľmi rada, že táto káva mi celkom dobre ten filter nahrádza. Má mierne ovocnú chuť, je chuťovo slabšia ako klasický filter, ale som spokojná a pravdepodobne objednám aj ďalšie balenie :)

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola