Kolumbia Los Nogales Mosto Decaf Bergamot, jahody, maliny, citrusy

Krajina: Kolumbia

RegionBruselas, Huila

Farma: Los Nogales

FarmárOscar Hernandéz

Nadmorská výška: 1600 - 2000 m.n.m.

VarietaTypical

Spracovanie: Mosto decaf

Profil: Bergamot, jahody, maliny, citrusy

 

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€18 €40 od €18 €15,13 bez DPH €33,61 bez DPH od €15,13 bez DPH
Dostupnosť: Skladom (3 ks) Skladom (2 ks) Zvoľte variant
Kolumbia Los Nogales Mosto Decaf Bergamot, jahody, maliny, citrusy
Dizajn bez názvu 39
Novinka Tip
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Podrobný popis

Farma Los Nogales je rodinný podnik, a preto je ťažké hovoriť len o jednom mene. Pre nás však túto farmu reprezentuje charizmatický Oscar Hernández, líder celého projektu.

Oscar je už tretia generácia farmárov, ktorí pestujú kávu na juhu departementu Huila, neďaleko mestečka Bruselas. Je energický, vždy pozitívne naladený a inovatívny človek – nielen pre svoju rodinu, ale aj pre celé okolie. Jeho otec, Ricaurte Hernández, bol prvý, kto dokázal to, čo dnes už vieme všetci – že v Bruselas možno nájsť tie najlepšie kávy z celej Kolumbie. V roku 2006 vyhral kolumbijský Cup of Excellence a, ako hovoria miestni, vďaka nemu sa o tejto oblasti začalo hovoriť. Ricaurte „umiestnil“ Bruselas – a spolu s ním aj celý departement Huila – na mapu výberovej kávy.

Oscar v tejto tradícii pokračuje – vďaka nemu a jeho prístupu je Los Nogales centrom inovácií a informácií pre všetkých aktívnych farmárov v okolí.

Odroda: Typica
Proces: Decaf mosto

Selektívny zber a flotácia: Zrelé kávové čerešne sú starostlivo vyberané a zbierané, potom sa ponoria do vody, kde sa oddelia poškodené alebo nezrelé čerešne.

Fermentácia a premytie: Čerešne prechádzajú fermentáciou po dobu 24 hodín a následne sa dôkladne premyjú.

Sušenie a lúpanie: Zrnká sa sušia na slnku na tradičných vyvýšených záhonoch a následne sa lúpou, aby sa odstránila pergamenová vrstva. Používa sa len výsledná zelená káva.

Horúci vodný kúpeľ: Zelené kávové zrná sa namáčajú v horúcej vode s teplotou 40 °C po dobu 4 hodín. Tento krok sa opakuje v dvoch po sebe nasledujúcich cykloch.

Pridanie prírodného rozpúšťadla: Pridá sa prírodné rozpúšťadlo (mosto) získané z dužiny alebo šupiek kávových čerešní a zrná sa nechajú namočené po dobu 24 hodín.

Premytie kávy: Po namáčaní sa zrná dôkladne premyjú, aby sa odstránili všetky zvyšky.

Sušenie: Premytá káva sa suší približne 5 dní.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola