Kolumbia El Placer Pink fruit
Krajina: Kolumbia
Region: El Eje Cafetero, Quindio
Farma: El Placer
Farmár: Sebastian Ramirez
Nadmorská výška: 1500 - 1744 m.n.m.
Varieta: Pink Bourbon
Spracovanie: cofermented pink fruits honey
Profil: Melón, cikríky, červené ovocie
Praženie: filter
Hmotnosť: 200g
Podrobný popis
Farma Finca El Placer patrí Sebastiánovi Ramírezovi, štvrtej generácii pestovateľov kávy. Rodinnú farmu vedie viac ako desať rokov. Sebastián používa suché, premyté aj polopremyté procesy spracovania kávy a všetky odrody prechádzajú karbonickou maceráciou.
Na farme sa snaží minimalizovať spotrebu vody, takže od klasických premytých procesov sa na farme ustupuje. Vo svojej snahe maximalizovať chuťový potenciál každej odrody robí Sebastián krok vpred tým, že sa snaží zachovať čo najväčšiu časť kávových čerešní počas fermentácie.
Pink fruits
Zber a triedenie: protokol vyžaduje aspoň 95 % zrelých čerešní, 5 % polozrelých čerešní, pričom všetky čerešne musia mať 18-20 stupňov Brix.
Anaeróbna fermentácia: Káva fermentuje v 200-litrových sudoch po dobu 120 hodín pri konštantnej teplote 18 °C. Pridávajú sa vínne kvasnice. Potom sa z čerešní odstránia šupky.
Sekundárna 72-hodinová anaeróbna fermentácia s injekciou CO2 a pridaním dehydratovaného ovocia. Pri tomto lote sa pridáva melón a ovocná glukóza. Sleduje sa pH.
Sušenie: Zrná sa presúvajú do sušiarní a sušia sa pri teplote 40 °C po dobu približne 5 dní (všetky sušenia prebieha pomaly a kontrolovane).
Stabilizácia: Usušená káva sa balí do GrainPro vriec a necháva sa odpočinúť po dobu 15 dní.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.