Kena Ngandu AA Ríbezle, pomaranč, maliny

Krajina: Keňa

RegionNyeri, Central Kenya

Farma: Ngandu Factory

Farmár680 malých farmárov

Nadmorská výška: 1700-1800 m.n.m.

VarietaBatian, Ruiru 11, SL28, SL34

Spracovanie Fully Washed

Profil: Ríbezle, pomaranč, maliny

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€12,50 €25,90 €48 €12,50 €25,90 €48 od €12,50 €10,50 bez DPH €21,76 bez DPH €40,34 bez DPH €10,50 bez DPH €21,76 bez DPH €40,34 bez DPH od €10,50 bez DPH
Dostupnosť: Skladom (4 ks) Skladom (3 ks) Skladom (2 ks) Skladom (3 ks) Skladom (3 ks) Skladom (3 ks) Zvoľte variant
Kena Ngandu AA Ríbezle, pomaranč, maliny
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Podrobný popis

Továreň Ngandu, ktorá sa nachádza v okrese Kirimukuyu v západnej podoblasti Mathira v okrese Nyeri, je súčasťou Združenia farmárskych družstiev Rutuma (FCS), družstva so 7 731 registrovanými členmi, z ktorých je 3 268 aktívnych. Samotná továreň má 800 registrovaných farmárov, z ktorých 680 aktívne dodáva čerešne počas zberu úrody. Ngandu je jedným z piatich mokrých mlynov, ktoré družstvo prevádzkuje, spolu s Rutrhagati, Ndurutu, Karie a Kianjogu.

RILEY2020-Kambumbu-highres-8228RILEY2020-TanoNdogo-highres-7995_1

Členovia producentov v Ngandu Factory pestujú predovšetkým SL28, SL34, Batian a Ruiru 11. Odrody „SL“ sú kultivary, ktoré pôvodne uvoľnila spoločnosť Scott Agricultural Laboratories (SAL) v 30. a 40. rokoch 20. storočia. Vďaka svojej hlbokej koreňovej štruktúre sa čoskoro stali obľúbenými stromami pre mnohých pestovateľov v Keni, čo im umožňuje maximalizovať vzácne vodné zdroje a prosperovať aj bez zavlažovania.

Rutuma A. FCS kladie dôraz na udržateľnosť a správne poľnohospodárske postupy (GAP) medzi svojimi členmi a podporuje pestovanie s minimálnym vplyvom na životné prostredie, kdekoľvek je to možné.

 

Kávové čerešne starostlivo zbierajú drobní farmári v čase najvyššej zrelosti a dodávajú ich do továrne na spracovanie. Čerešne prechádzajú metódou dôkladného premytia, pri ktorej sa najprv triedia a potom rozdrvia, aby sa odstránila vonkajšia šupka. Zrno sa potom fermentuje v betónových nádržiach 12 až 24 hodín, v závislosti od teploty a klimatických podmienok, aby sa rozložil sliz. Po fermentácii sa zrno premyje cez triediace kanály s použitím sladkej vody z potoka Gatiba a potom sa prenesie na vyvýšené záhony alebo do krytých solárnych sušičiek na sušenie. Proces sušenia trvá 7 až 14 dní, pričom pracovníci zrná často otáčajú a prikrývajú ich počas najteplejšej časti dňa, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie a predišlo sa chybám.

RILEY2020-Kambumbu-highres-8145RILEY2020-Gatina-highres-5964_1

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola