Kena Ngandu AA Ríbezle, pomaranč, maliny

Krajina: Keňa

RegionNyeri, Central Kenya

Farma: Ngandu Factory

Farmár680 malých farmárov

Nadmorská výška: 1700-1800 m.n.m.

VarietaBatian, Ruiru 11, SL28, SL34

Spracovanie Fully Washed

Profil: Ríbezle, pomaranč, maliny

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
€12,50 €10,50 bez DPH
Kena Ngandu AA Ríbezle, pomaranč, maliny
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Továreň Ngandu, ktorá sa nachádza v okrese Kirimukuyu v západnej podoblasti Mathira v okrese Nyeri, je súčasťou Združenia farmárskych družstiev Rutuma (FCS), družstva so 7 731 registrovanými členmi, z ktorých je 3 268 aktívnych. Samotná továreň má 800 registrovaných farmárov, z ktorých 680 aktívne dodáva čerešne počas zberu úrody. Ngandu je jedným z piatich mokrých mlynov, ktoré družstvo prevádzkuje, spolu s Rutrhagati, Ndurutu, Karie a Kianjogu.

RILEY2020-Kambumbu-highres-8228RILEY2020-TanoNdogo-highres-7995_1

Členovia producentov v Ngandu Factory pestujú predovšetkým SL28, SL34, Batian a Ruiru 11. Odrody „SL“ sú kultivary, ktoré pôvodne uvoľnila spoločnosť Scott Agricultural Laboratories (SAL) v 30. a 40. rokoch 20. storočia. Vďaka svojej hlbokej koreňovej štruktúre sa čoskoro stali obľúbenými stromami pre mnohých pestovateľov v Keni, čo im umožňuje maximalizovať vzácne vodné zdroje a prosperovať aj bez zavlažovania.

Rutuma A. FCS kladie dôraz na udržateľnosť a správne poľnohospodárske postupy (GAP) medzi svojimi členmi a podporuje pestovanie s minimálnym vplyvom na životné prostredie, kdekoľvek je to možné.

 

Kávové čerešne starostlivo zbierajú drobní farmári v čase najvyššej zrelosti a dodávajú ich do továrne na spracovanie. Čerešne prechádzajú metódou dôkladného premytia, pri ktorej sa najprv triedia a potom rozdrvia, aby sa odstránila vonkajšia šupka. Zrno sa potom fermentuje v betónových nádržiach 12 až 24 hodín, v závislosti od teploty a klimatických podmienok, aby sa rozložil sliz. Po fermentácii sa zrno premyje cez triediace kanály s použitím sladkej vody z potoka Gatiba a potom sa prenesie na vyvýšené záhony alebo do krytých solárnych sušičiek na sušenie. Proces sušenia trvá 7 až 14 dní, pričom pracovníci zrná často otáčajú a prikrývajú ich počas najteplejšej časti dňa, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie a predišlo sa chybám.

RILEY2020-Kambumbu-highres-8145RILEY2020-Gatina-highres-5964_1

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola