Indonezia Strawberry kiss
Krajina: Indonezia
Region: Toba
Farmár/ka: Bang Edi
Nadmorská výška: 1400 m.n.m.
Odroda: Catimor
Spracovanie: Anaerobic washed fruit enzyme coferment process
Chuťový profil: Jahodové cukríky, červené ovocie, čokoláda
Podrobný popis
-
O producentovi...Bang Edi a jeho spoločenstvo farmárov Simalem
Bang Edi a jeho spoločenstvo farmárov sa špecializujú sa na single variety nanoloty v oblasti Toba, Sumatra. Spracovávajú kávu z vlastnej organicky certifikovanej farmy a tiež od ich farmárskych partnerov z okolitých fariem.
Iba úplne zrelé plody sú ručne zozbierané a spracovávané rôznymi metódami, pod dohľadom ich CQI licencovaného Q Gradera a Q Procesora.
Počiatky sa začali ako 1-hektárová farma v roku 2004 ako súčasť výskumného programu v oblasti najlepších poľnohospodárskych postupov na pomoc farmárom v okolitej oblasti.
V roku 2011 začali spoluprácu s Nemeckou medzinárodnou spoluprácou (GIZ), orgánom spojeným s vládou, na propagácii čistých a udržateľných poľnohospodárskych postupov. GIZ zapojil Indonézsky národný certifikačný orgán pre organickú výrobu na pomoc pri konverzii ich vtedy 20-hektárovej farmy a farmy ich farmárskych partnerov na integrované organické farmy. Na ich farme prebehli dôkladné testy a sociálne kampane, a poskytované boli školenia všetkým technikom a farmárskym partnerom. V roku 2013 získali organické certifikáty pre všetky produkty našej farmy.
Ako odporúčalo Indonézske centrum pre výskum kávy, zasadili odrodu Catimor, ktorá bola hlavne určená na výskumné účely organických postupov pre kávové rastliny.
Vzhľadom na zvýšený dopyt po káve vyššej kvality v roku 2019 zapojili licencovaného Q Gradera a Q Procesora CQI, ktorý pomáhal navrhnúť a postaviť súčasné spracovacie centrum, modernizoval pražiace zariadenie a vytvoril portfólio viacerých procesov a experimentálnych káv s prísne dodržiavaním štandardov kvality špecializovanej kávy.
-
Detailny opis procesu:
-
Sortovanie kávových čerešní
-
Pulping
-
Anaerobná macerácia s enzýmami
-
Premyvanie
-
Sušenie parchementu +-10 dni, na vlhkosť 13%
-
Hulling
-
Susenie zrna na vlhkosť 11.5 %
-
Size sortation
-
Manual defect sortation
-
Packing, final QC
-
Export
-
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.