Kolumbia El Placer

Krajina: Kolumbia

RegionEl Eje Cafetero, Quindio

Farma: El Placer

FarmárSebastian Ramirez

Nadmorská výška: 1500 - 1744 m.n.m.

Varieta: Caturra

Spracovanie: cofermented yellow fruits

Profil: Mango, marakuja, žlté ovocie, jogurt, med 

Hmotnosť: 150g

Praženie: Filter / Omni

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€48 €16 €48 €16 od €16
Dostupnosť: Skladom (1 ks) Skladom (2 ks) Skladom (1 ks) Skladom (3 ks) Zvoľte variant
Kód: 230/ESP 230/ESP2 230/FIL 230/FIL2 Zvoľte variant
Kolumbia El Placer
Kolumbia El Placer
Novinka
Doručenie nad 40€ zdarma
Doručenie nad 40€ zdarma
Doručenie nad 40€ zdarma
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Podrobný popis

Farma Finca El Placer patrí Sebastiánovi Ramírezovi, štvrtej generácii pestovateľov kávy. Rodinnú farmu vedie viac ako desať rokov. Sebastián používa suché, premyté aj polopremyté procesy spracovania kávy a všetky odrody prechádzajú karbonickou maceráciou.

Na farme sa snaží minimalizovať spotrebu vody, takže od klasických premytých procesov sa na farme ustupuje. Vo svojej snahe maximalizovať chuťový potenciál každej odrody robí Sebastián krok vpred tým, že sa snaží zachovať čo najväčšiu časť kávových čerešní počas fermentácie.

Odroda Caturra zpracovaná fermentáciou marakuji a manga. Ručne sa zbiera 95 % zrelých a 5 % polozrelých čerešní. Nasleduje anaerobne kvasenie v 200-litrových tankoch po dobu 120 hodin pri konštantnej teplote 18 °C. 18 °C + vinné kvasinky. Dalším krokom je odstránenie šupky a pokračuje sa v karbonickej maceracií po dobu 72 hodín, pretože sa vstrekuje oxid uhličitý. V tejto fázi do tankov príde dehydratované ovocie marakuji, manga a ovocná glukóza.
Nasleduje kontrola pri sušení kávy pri teplote 40 °C v sušičke. Fáza sušenia prebieha po dobu približne 5 dní. Veškeré sušenie prebieha pomali a kontrolovane. Konečná fáza je balenie do vriec a stabilizácia kávy, ktorá trvá približne 15 dní.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola