Kolumbia Coconut lemonade

Krajina: Kolumbia

Region: Huila

Farma: Finca Monteblanco

FarmárRodrigo Sanchez Valencia

Nadmorská výška: 1730 m.n.m.

Varieta: Caturra

Spracovaniecofermented natural 

Profil: Kokos, Kokosové keksíky, Pralinky, Tropické ovocie

Táto káva je ako kokosový dezert. Na arómu tejto kávy nikdy nezabudnete, je to špecialita aká sa ťažko hľadá a my vám ju teraz ponúkame v obmedzenom množstve.

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€47 €90 €15,80 €47 €90 €15,80 od €15,80
Dostupnosť: Momentálne nedostupné Skladom (4 ks) Momentálne nedostupné Skladom (1 ks) Skladom (5 ks) Skladom (2 ks) Zvoľte variant
Kód: 173/ESP 173/ESP2 173/ESP3 173/FIL 173/FIL2 173/FIL3 Zvoľte variant
Kolumbia Coconut lemonade
Kolumbia Coconut lemonade
Tip
Doručenie nad 40€ zdarma
Doručenie nad 40€ zdarma
Doručenie nad 40€ zdarma
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Podrobný popis

Acidita Telo Horkosť Funky-9

Rodrigo Sanchez Valencia je farmárom kávy tretej generácie vo Finca Monteblanco. Jeho starý otec tu začal s pestovaním kávy pred niekoľkými desaťročiami a dnes Rodrigo pracuje na zachovaní prírodnej rozmanitosti a produktivity farmy. Pre tento proces si Rodrigo vybral Purple Caturra pre jej všestrannosť a vyššiu koncentráciu Brix, ktorá zvýrazňuje jej prirodzenú sladkosť.

PIC 1

Finca Monteblanco sa nachádza neďaleko Cueva de los Guacharos, jedného z 59 chránených parkov v Kolumbii. Neďaleko preteká aj rieka Suaza, ktorá poskytuje sladkú vodu na pestovanie a spracovanie. Rodrigo pestuje odrody Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara na Finca Monteblanco. Vysoká nadmorská výška a vynikajúca mikroklíma Acevedo, Huila vytvára ideálne podmienky na pestovanie špeciálnych káv.

purple-caturraRodrigo

Čerešne sa selektívne ručne zbierajú a dodávajú do mokrého mlyna na mieste. Rodrigo vybral pre túto šaržu „Purple Caturra“, odrodu Caturra s inou farbou listov a čerešní ako Red Caturra. Pri meraní na cukromeroch Brix má „fialová“ Caturra vyšší obsah Brix ako typická červená Caturra. Čerešňa je preplavená, aby sa odstránila nedostatočná alebo prezretá káva.

Pred spracovaním čerešní Rodrigo kombinuje zmes baktérií Lactobacillus, saccharomyses a cerevisiae  celkom 10 rôznych kvasiniek , aby sa podporila fermentácia čerešní. Rodrigo do tejto zmesi pridal aj cholupu, kyslé ovocie, ktoré sa často používa na výrobu limonády, a sušený kokos, aby dodal ďalšiu chuť. Nakoniec do  fermentácie pridáva zmes bohatú na cukor, ako je melasa, panela alebo kryštálový cukor. Zmes sa uzatvorí a fermentuje 8 dní. Po 8 dňoch sa do ovocnej zmesi pridá čerešňa a fermentuje sa 180 hodín (7,5 dňa).

Po fermentácii sa káva premyje v čistej vode a uloží sa do parabolických lôžok, aby sa vysušila. Čerešne sa často hrabú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Sušenie čerešní trvá približne 25 až 30 dní.

 

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
RD Avatar autora | 17.2.2025
Mimoriadny zážitok... skvelá, jedinečná, naozaj kokosová chuť, aj vôňa. 👏
5
A Avatar autora | 23.1.2025
Káva ma na filtri veľmi milo prekvapila, príjemná ovocná chuť s jemnou horkastou dochuťou. Mňam.
5
D Avatar autora | 24.12.2024
Za mna najlepsia kava na filter aku som kedy pil.
5
Avatar autora | 18.10.2024
Ppč,toto je čistá fantázia 👍

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola