Kolumbia Coconut lemonade
Krajina: Kolumbia
Region: Huila
Farma: Finca Monteblanco
Farmár: Rodrigo Sanchez Valencia
Nadmorská výška: 1730 m.n.m.
Varieta: Caturra
Spracovanie: cofermented natural
Profil: Kokos, Kokosové keksíky, Pralinky, Tropické ovocie
Táto káva je ako kokosový dezert. Na arómu tejto kávy nikdy nezabudnete, je to špecialita aká sa ťažko hľadá a my vám ju teraz ponúkame v obmedzenom množstve.
Podrobný popis
Rodrigo Sanchez Valencia je farmárom kávy tretej generácie vo Finca Monteblanco. Jeho starý otec tu začal s pestovaním kávy pred niekoľkými desaťročiami a dnes Rodrigo pracuje na zachovaní prírodnej rozmanitosti a produktivity farmy. Pre tento proces si Rodrigo vybral Purple Caturra pre jej všestrannosť a vyššiu koncentráciu Brix, ktorá zvýrazňuje jej prirodzenú sladkosť.
Finca Monteblanco sa nachádza neďaleko Cueva de los Guacharos, jedného z 59 chránených parkov v Kolumbii. Neďaleko preteká aj rieka Suaza, ktorá poskytuje sladkú vodu na pestovanie a spracovanie. Rodrigo pestuje odrody Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara na Finca Monteblanco. Vysoká nadmorská výška a vynikajúca mikroklíma Acevedo, Huila vytvára ideálne podmienky na pestovanie špeciálnych káv.
Čerešne sa selektívne ručne zbierajú a dodávajú do mokrého mlyna na mieste. Rodrigo vybral pre túto šaržu „Purple Caturra“, odrodu Caturra s inou farbou listov a čerešní ako Red Caturra. Pri meraní na cukromeroch Brix má „fialová“ Caturra vyšší obsah Brix ako typická červená Caturra. Čerešňa je preplavená, aby sa odstránila nedostatočná alebo prezretá káva.
Pred spracovaním čerešní Rodrigo kombinuje zmes baktérií Lactobacillus, saccharomyses a cerevisiae celkom 10 rôznych kvasiniek , aby sa podporila fermentácia čerešní. Rodrigo do tejto zmesi pridal aj cholupu, kyslé ovocie, ktoré sa často používa na výrobu limonády, a sušený kokos, aby dodal ďalšiu chuť. Nakoniec do fermentácie pridáva zmes bohatú na cukor, ako je melasa, panela alebo kryštálový cukor. Zmes sa uzatvorí a fermentuje 8 dní. Po 8 dňoch sa do ovocnej zmesi pridá čerešňa a fermentuje sa 180 hodín (7,5 dňa).
Po fermentácii sa káva premyje v čistej vode a uloží sa do parabolických lôžok, aby sa vysušila. Čerešne sa často hrabú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Sušenie čerešní trvá približne 25 až 30 dní.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.