Indonezia Kerinci Vianočná edícia

Zem pôvodu: Indonesia

Region: Sumatra Kerinci

Farma: Camintoran Cooperative

Farmár: Camintoran Cooperative

Nadmorská výška: 1250-1600 m.n.m.

Odroda: S Lini, Caturra

Zpracovanie: Honey

Cupping Score: 86,5

Chuťový profil: Sladký vybalancovaný šálok so zamatovým telem. V chuti sušené figy, hrozienka, ľahká citrusová acidita a med.

 

Praženie
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€10
Dostupnosť: Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Kód: 209/ESP 209/FIL Zvoľte variant
Indonezia Kerinci Vianočná edícia
Indonezia Kerinci Vianočná edícia
Tip
Doručenie nad 35€ zdarma
Doručenie nad 35€ zdarma
Doručenie nad 35€ zdarma
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Podrobný popis

Pestovanie kávy v Indonézii siaha až do konca 17. storočia, do obdobia holandskej kolonizácie, a odvtedy zohráva kľúčovú úlohu v raste krajiny. Dnes, viac ako 300 rokov potom, je Indonézia jedným z najväčších svetových producentov kávy, pričom pestuje ako arabiku, tak robustu. Väčšinu produkcie kávy zaisťujú drobní farmári, ktorí obvykle obrábajú menej ako dva hektáre pôdy. Indonézia, ktorá sa skladá z približne 18 000 ostrovov, má desať hlavných ostrovov, ktoré sa stali významnými pestovateľskými oblasťami kávy, pričom každá z nich ponúka jedinečnú mikroklímu a terroir.

IMG_0876

Sumatra, najzápadnejší indonézsky ostrov, leží na rovníku a je známa svojimi úchvatnými krajinami a rozmanitou faunou. Centrálna Sumatra, najmä oblasť okolo národného parku Kerinci Seblat, je centrom pre výnimočnú produkciu kávy. Táto oblasť sa pýši bujnými tropickými dažďovými pralesmi a je jedným z posledných útočísk kriticky ohrozeného sumaterského tigra. Krajinu tu dominuje hora Kerinci, najvyššia sopka Indonézie, ktorá sa týči do výšky 3 800 metrov. Úrodná sopečná pôda a vysoké nadmorské výšky vysokých polôh Kerinci poskytujú ideálne podmienky na pestovanie kávy. Družstvo Camintoran, ktoré číta 162 členov, je jednou z týchto skupín drobných farmárov v tejto oblasti. Tento mikro-lot, obsahujúci odrody S-Lini a Caturra, je produkovaný farmármi z dedín Palompiek, Solok a Bengkolan Dua. Kávové čerešne sú ručne zbierané, odkôstkované a sušené v šupke so zvyškami slizu, čo je proces známy ako „honey“. Na rozdiel od bežne používaného mokrého lúpania v Sumatre sú tieto zrná suché lúpané, čo prináša výrazný chuťový profil.

IMG_0875

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: