RegionAlajuela, Central Valley, Costa Rica

Farmár: Diego Guardia - Hacienda Sonora

Nadmorská výška: 1,250 m.n.m.

Proces:  Natural

VarietyCatuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28

Profilintenzívní sladká medová chuť s ovocnými tóni brusinek a žlutého melónu

Hmotnosť: 200g

Cascara je skvelá alternatíva ovocného čaju s trochou kofeinu.

146,89 Kč 123,44 Kč bez DPH 0,73 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladom (1 ks)
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke nad 50€
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
Doručenie nad 50€ zdarma
výberová káva
Výberová káva
Pražíme každý deň

Detailní popis produktu

 Čo je cascara?

 Cascara je zvyčajne označovaná ako „káva bez kávy“. Ide o sušené kávové plody, ktoré sa zbierajú po zbere kávových zŕn. Tieto čerešne sú bohaté na antioxidanty, vitamíny a majú príjemnú chuť, ktorú je ťažké opísať jedným slovom. Často sa prirovnáva k ovocným čajom, s náznakmi bobúľ, citrusov a dokonca aj sladkých náznakov.

 tumblr_adca1f04b3d0c269f70fa5dd0dcf989b_ba95eee6_540

 Ako si vychutnať cascaru?

 Cascara je veľmi variabilná. Môžete ju pripravovať ako teplý alebo studený nápoj, prípadne ju použiť ako základ pre koktail. Na jej prípravu stačí zaliať 1-2 lyžice sušenej cascary horúcou vodou (približne 90 °C) a nechať lúhovať 4-7 minút. Potom precedíme a vychutnávame si lahodný nápoj.

 

Obsah Kofeínu?

Obsah kofeínu v cascare sa pohybuje okolo 100 miligramov na liter, zatiaľ čo čierna káva máva okolo 400 až 800 miligramov kofeínu na liter.

Trošku histórie

Cascara bola v Európe v rozkvete v roku 2018 do doby, než sa oficiálne označila ako potravina, a ako to už býva, z hľadiska legislatívy to bolo potrebné korigovať, a preto došlo k zákazu predaja v Európe. Štandardne je totiž potrebné u novej potraviny prejsť určité testovacie obdobie, kým sa overí, či je potravina nezávadná. Predaj cascary bol oficiálne povolený od začiatku roka 2022, kedy sa opäť na ňu strhla obrovská pozornosť a aktuálne ju nájdete v ponukách pražiarní, pivovary začleňujú cascaru do ochutených pív a limonád, vyrábajú sa z nej rôzne sirupy a v podstate s ňou vymýšľajú rôzne projekty veľa firiem z potravinárskeho priemyslu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola